Historie

 

Matriarklejr nr. 2 AURORAs HISTORIE  

................at rejse i gerning, tanker og følelser. 

Vi kalder dem ildsjæle, de mennesker, der evner at omsætte tanke til handling og som formår at bringe et bæredygtigt resultat ud i livet til glæde for andre.

En sådan ildsjæl er eksdeputeret storsire Grete Turley og den 27. januar 1979 blev den første Matriarklejr - nr. 1 Sara (tidligere Rebekkalejr) institueret i Århus som vandrelejr. Møderne fandt sted rundt om i logebygninger i hele landet.

Interessen for det nye ”skud” på vor Ordens stamme viste sig at overgå alle forventninger og, det blev nødvendigt at tænke på oprettelsen af en Matriarklejr øst for Storebælt.

Matriarklejr nr. 2 AURORA blev således en realitet og, den 26. oktober 1980 fandt institueringen sted i Odd Fellow Palæet i København. Umiddelbart efter installeredes den nye lejrs embedsmænd med Grete Turley som den første hovedmatriark. Navnet AURORA betyder morgenrøde.

Mønstret på Matriarklejr nr. 2 AURORAs lejrtæppe blev til en tidlig morgenstund i 1980 på Hotel Nyborg Strand, hvor daværende søster deputeret storsire Grete Turley og daværende søster storsekretær Karen Sode nød synet af en pragtfuld solopgang over Storebælt. Pludselig var der ikke tvivl om, hvordan AURORAs lejrtæppe skulle se ud. Opgaven med tæppet blev lagt i hænderne på søster Kirstine Due fra søsterloge nr. 29 Helle i Randers.

Matriarklejr nr. 2 AURORA fungerede i de første år som vandrelejr, men medlemstallet voksede imidlertid så hurtigt, at det blev et problem at holde møderne både i provinsen og i Odd Fellow Palæet.

Den 20. april 1985 blev AURORA så moderlejr for Matriarklejr nr. 4 Miriam i Næstved og moderlejr igen den 21. april 1990 for Matriarklejr nr. 5 Hanna - og ligeledes moderlejr sammen med Matriarklejr nr. 5 Hanna for Matriarklejr nr. 11 Gloria den 20. marts 1999.

Matriarklejr nr. 2 AURORA har gennem mere end 30 år bestræbt sig på at leve op til de forventninger, som vore initiativtagere uden tvivl har haft i tankerne. 

Matriarkernes normale mødedag er den første lørdag i måneden kl. 12:00, hvor lejren danner rammen om mange gode og positive oplevelser både i lejrsalen og ved det selskabelige samvær.